Annons
Annons Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

5 frågor till Carl Christofer Juhlin

Författarintervjun 12 MAR 2019 Carl Christofer Juhlin, Karolinska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om ökningen av endokrina tumörer. ()

5 frågor till Sofia Hammarstrand

Författarintervjun 26 FEB 2019 Sofia Hammarstrand, ST-läkare, Sahlgrenska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om sjukvårdens roll i klimatanpassningsarbetet. (2 kommentarer)

5 frågor till Eva Rask

Författarintervjun 19 FEB 2019 Eva Rask, docent, överläkare, Örebro universitet och Universitetssjukhuset Örebro, är en av författarna till en artikel om postprandial hypoglyk­emi efter överviktskir­urgi. ()

5 frågor till Per-Anders Heedman

Författarintervjun 12 FEB 2019 Per-Anders Heedman, överläkare vid Universitetssjukhuset i Linköping, har tillsammans med kollegor skrivit en artikel om utredning av patienter med allvarliga ospecifika symtom inom standardiserade vårdförlopp. ()

4 frågor till Kjell Larsson

Författarintervjun 04 FEB 2019 Kjell Larsson, professor emeritus, är en av författarna till en artikel om betydelsen av val av inhalator vid astma och KOL. (1 kommentar)

5 frågor till Elin Economou Lundeberg

Författarintervjun 29 JAN 2019 Elin Economou Lundeberg, ST-läkare på infektionskliniken vid Centralsjukhuset Kristianstad, har tillsammans med Josefin Frisk skrivit om det första fallet av skånsk sorkfeber, dvs patienten hade inte vistats i endemiskt område. ()

4 frågor till Björn Sjögren

Författarintervjun 22 JAN 2019 Björn Sjögren, ST-läkare i neuro­kirurgi, har tillsammans med överläkare Peter Milos skrivit en ABC-artikel om aneurysmal subara­k­noidalblödning. ()

5 frågor till Barbro Wijma

Författarintervjun 15 JAN 2019 Barbro Wijma har tillsammans med tre författare skrivit om kränkningar i vården.  (2 kommentarer)

5 frågor till Åsa Lindberg

Författarintervjun 07 JAN 2019 Åsa Lindberg, ST-läkare, medicinkliniken, Hallands sjukhus, är en av författarna till en artikel om bakteriemi med Clostridium perfringens. ()

5 frågor till S Bertil Olsson

Författarintervjun 18 DEC 2018 S Bertil Olsson, professor emeritus, Lunds universitet, har skrivit en artikel om medicinska effekter av bastubad. ()

5 frågor till Lars Wallentin

Författarintervjun 04 DEC 2018 Lars Wallentin, senior professor, har skrivit om utvecklingen av NOAK-läkemedel i veckans tema »NOAK – 10 år i Sverige«. ()

5 frågor till Ulrika Marking

Författarintervjun 27 NOV 2018 Ulrika Marking, ST-läkare vid infektionskliniken, Danderyds sjukhus i Stockholm, har tillsammans med kollegor har skrivit en fallbeskrivning om ornitos.  ()

5 frågor till Anders Carlstedt

Författarintervjun 14 NOV 2018 Anders Carlstedt, f d överläkare kirurgi, Centralsjukhuset, Karlstad, är en av författarna till en artikel om abdominell rektus­diastas. ()

4 frågor till Carolina Widinghoff

Författarintervjun 14 NOV 2018 Carolina Widinghoff, doktorand i beroende­medicin med inriktning på spelberoende, Lunds universitet, har tillsammans med Anders Håkansson skrivit en översikt om spelberoende. ()

5 frågor till Anders Lundberg

Författarintervjun 30 OKT 2018 Anders Lundberg, ST-läkare och doktorand, Hudiksvalls sjukhus och Karolins­ka institutet, Stockholm, har tillsammans med kollegor skrivit en ABC-artikel om elkonvertering och defibrillering. ()

5 frågor till Anna Bergström

Författarintervjun 22 OKT 2018 Anna Bergström, specialistläkare, är en av flera författare till en översiktsartikel om mastocytos i huden. ()

4 frågor till Felicia Ahlner

Författarintervjun 16 OKT 2018 Felicia Ahlner, folkhälsovetare, Göteborgs universitet, är en av författarna till en artikel om alkoholproblematik hos äldre. ()

5 frågor till Rebecca Ahlin

Författarintervjun 10 OKT 2018 Rebecca Ahlin, dietist vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, är en av författarna till en artikel om kostråd vid strålbehandling av cancer i lilla bäckenet. ()

4 frågor till Thorsteinn S Arnljots

Författarintervjun 02 OKT 2018 Thorsteinn S Arnljots, ST-läkare, har tillsammans med Branka Samolov skrivit en översikts­artikel om ögonfrät­skador. ()

4 frågor till Ingemar Björkhem

Författarintervjun 24 SEP 2018 Ingemar Björkhem, senior professor på Karolinska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om cerebrotendinös xantomatos. ()

Böcker


Beställ en bok från Läkartidningen!

Arkivet


Ett enda arkiv. 45 000 artiklar. I fulltext från och med år 1996.

Läkartidningen arrangerar


Ta del av de senaste rönen. Träffa kollegor. Knyt kontakt med nya arbetsgivare.

Om läsarkommentarer


Välkommen att delge övriga läsare synpunkter på innehållet i en artikel.