Annons Annons
Annons Annons

Senaste nytt från Läkartidningen

5 frågor till Barbro Wijma

Författarintervjun 15 JAN 2019 Barbro Wijma har tillsammans med tre författare skrivit om kränkningar i vården.  (2 kommentarer)

5 frågor till Åsa Lindberg

Författarintervjun 07 JAN 2019 Åsa Lindberg, ST-läkare, medicinkliniken, Hallands sjukhus, är en av författarna till en artikel om bakteriemi med Clostridium perfringens. ()

5 frågor till S Bertil Olsson

Författarintervjun 18 DEC 2018 S Bertil Olsson, professor emeritus, Lunds universitet, har skrivit en artikel om medicinska effekter av bastubad. ()

5 frågor till Lars Wallentin

Författarintervjun 04 DEC 2018 Lars Wallentin, senior professor, har skrivit om utvecklingen av NOAK-läkemedel i veckans tema »NOAK – 10 år i Sverige«. ()

5 frågor till Ulrika Marking

Författarintervjun 27 NOV 2018 Ulrika Marking, ST-läkare vid infektionskliniken, Danderyds sjukhus i Stockholm, har tillsammans med kollegor har skrivit en fallbeskrivning om ornitos.  ()

5 frågor till Anders Carlstedt

Författarintervjun 14 NOV 2018 Anders Carlstedt, f d överläkare kirurgi, Centralsjukhuset, Karlstad, är en av författarna till en artikel om abdominell rektus­diastas. ()

4 frågor till Carolina Widinghoff

Författarintervjun 14 NOV 2018 Carolina Widinghoff, doktorand i beroende­medicin med inriktning på spelberoende, Lunds universitet, har tillsammans med Anders Håkansson skrivit en översikt om spelberoende. ()

5 frågor till Anders Lundberg

Författarintervjun 30 OKT 2018 Anders Lundberg, ST-läkare och doktorand, Hudiksvalls sjukhus och Karolins­ka institutet, Stockholm, har tillsammans med kollegor skrivit en ABC-artikel om elkonvertering och defibrillering. ()

5 frågor till Anna Bergström

Författarintervjun 22 OKT 2018 Anna Bergström, specialistläkare, är en av flera författare till en översiktsartikel om mastocytos i huden. ()

4 frågor till Felicia Ahlner

Författarintervjun 16 OKT 2018 Felicia Ahlner, folkhälsovetare, Göteborgs universitet, är en av författarna till en artikel om alkoholproblematik hos äldre. ()

5 frågor till Rebecca Ahlin

Författarintervjun 10 OKT 2018 Rebecca Ahlin, dietist vid Sahlgrenska akademin i Göteborg, är en av författarna till en artikel om kostråd vid strålbehandling av cancer i lilla bäckenet. ()

4 frågor till Thorsteinn S Arnljots

Författarintervjun 02 OKT 2018 Thorsteinn S Arnljots, ST-läkare, har tillsammans med Branka Samolov skrivit en översikts­artikel om ögonfrät­skador. ()

4 frågor till Ingemar Björkhem

Författarintervjun 24 SEP 2018 Ingemar Björkhem, senior professor på Karolinska universitetssjukhuset, är en av författarna till en artikel om cerebrotendinös xantomatos. ()

5 frågor till Carl Sjöström

Författarintervjun 17 SEP 2018 Carl Sjöström, överläkare, har skrivit en artikel om funktionella somatiska symtom i veckans tema. ()

5 frågor till Max Levin

Författarintervjun 11 SEP 2018 Max Levin, docent och specialistläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, har tillsammans med Fredrik Landström skrivit en översiktsartikel om elektrokemoterapi. ()

4 frågor till Karin Modig

Författarintervjun 14 AUG 2018 Karin Modig, docent vid Karolinska institutet, har tillsammans med Sven Drefahl och Anders Ahlbom skrivit en medicinsk kommentar om livslängd. (2 kommentarer)

4 frågor till Alexandra Horvath

Författarintervjun 13 AUG 2018 Alexandra Horvath, läkarstudent och forskningsamanuens, har tillsammans med kollegor har skrivit två ABC-artiklar. ()

5 frågor till Jonas Höjer

Författarintervjun 24 JUL 2018 Jonas Höjer, Giftinformationscentralen, är en av författarna till en artikel om handläggning av Lergiganförgiftningar, som nu ökar. ()

5 frågor till Nina Johnston

Författarintervjun 28 JUN 2018 Nina Johnston, docent och överläkare, representerar tillsammans med medförfattare kardio­logföreningens arbetsgrupp för kranskärlssjukdom. I en översiktsartikel kommenterar de nya riktlinjer från den europeiska kardiologföreningen.  ()

4 frågor till Jon Ahlberg

Författarintervjun 20 JUN 2018 Jon Ahlberg, docent, har tillsammans med Karin Pukk Härenstam skrivit en av tre artiklar om att WHO:s checklista för säker kirurgi »firar« tio år. ()

Böcker


Beställ en bok från Läkartidningen!

Arkivet


Ett enda arkiv. 45 000 artiklar. I fulltext från och med år 1996.

Läkartidningen arrangerar


Ta del av de senaste rönen. Träffa kollegor. Knyt kontakt med nya arbetsgivare.