Upplev Västernorrland!

Upplev Västernorrland!

Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Västernorrland erbjuder en fantastisk livsmiljö. Här finns skog, älvar och hav samt vackra Höga kusten – ett paradis för båtliv och strandliv. Här finns också djupa skogar, med vandring, skidåkning och aktivt friluftsliv. Länet har också ett aktivt kulturliv med både bredd och kvalitet. 

Här finns det utrymme som krävs för att du ska kunna hitta attraktiva lägen till överkomliga priser vare sig du vill bo nära hav och natur eller i en stadskärna. Västernorrland innebär bra livskvalitet för hela familjen. Här finns tillgång till trygg barnomsorg, bra skolor och en meningsfull fritid.

Vårt landsting i korthet

Västernorrland har cirka 241 000 invånare och Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6 500 medarbetare. De flesta arbetar inom hälso- och sjukvård men det finns också arbeten inom administration, ekonomi, forskning, IT, utbildning, kultur, tandvård, service och teknik. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. 

Hälso- och sjukvård i länet

Sjukhus finns i Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik och vi har hälso- och vårdcentraler på ett tjugotal orter i länet. Den specialiserade vården är organiserad i länskliniker. Att samarbeta över hela länet istället för enhetsvis på olika orter ger oss bättre resursutnyttjande och gör oss starkare tillsammans. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att åstadkomma detta. Därför är det viktigt för oss att ge möjlighet till personlig utveckling och att skapa en positiv atmosfär där förändringsvilja råder.

Läs mer och sök lediga läkartjänster

Läs gärna mer om Landstinget Västernorrland och våra lediga läkartjänster på lvn.se/jobb